Mimovládne organizácie získali 50 nádejných dobrovoľníkov

14.10.2005 Prešov

Prešov 14. októbra (TASR) - Približne 50 nádejných dobrovoľníkov získalo do svojich radov 12 mimovládnych organizácií (MVO) počas Trhu dobrovoľníckych prílež...
Prešov 14. októbra (TASR) - Približne 50 nádejných dobrovoľníkov získalo do svojich radov 12 mimovládnych organizácií (MVO) počas Trhu dobrovoľníckych príležitostí v Prešove 12. októbra.

Prezentácia sa uskutočnila na pôde Prešovskej univerzity (PU) a bola príspevkom k aktivizácii a rozvíjaniu dobrovoľníctva na regionálnej úrovni.
Jedna z organizátoriek akcie Juliana Hajduková zo Slovenskej akademickej informačnej agentúry (SAIA) Prešov, neziskovej organizácie, konštatovala, že oslovili niekoľko sto mladých ľudí, ktorí mali možnosť dozvedieť sa viac o aktivitách jednotlivých organizácií. Dobrovoľníctvo je podľa nej základným kameňom občianskej spoločnosti a akciou chceli prispieť k Desaťročiu dobrovoľníctva a občianskej spoločnosti, ktoré Organizácia spojených národov (OSN) vyhlásila v roku 2001 na prvých desať rokov nového milénia.
Na organizácii podujatia sa spolupodieľala Študentská spoločnosť pre politické vedy-SAPS Prešov a Katedra sociálnej práce a andragogiky Filozofickej fakulty PU.
 

Vyberte región

mark